Ulei de palmier

Info: 021-224.30.82 / 0745.040.762 sau elecon.2007 @ yahoo.com

Avantajele uleiului de palmier

Uleiul de palmier este un produs care rezulta din presare la rece sau la cald urmata de rafinare, a pulpei fructului de palmier. Exista si ulei produs din seminte dar are o calitate inferioara.

Cititi mai multe despre ulei de palmier.

Uleiul de palmier este cunoscut si utilizat cel mai mult in zonele tropicale, dar a devenit popular si in America de Nord si Europa, datorita proprietatilor deosebite. In Indonezia si in Malaezia este cea mai mare productie din lume, producandu-se cumulat aproximativ 40 de milioane de tone pe an.

Se pare ca uleiul de palmier a fost folosit de oameni inca de acum 5000 de ani. Arheologii au gasit substante care provin din uleiul de palmier in morminte din Anydos, o localitate din Egipt si care dateaza cu 3000 de ani a. Ch. Se presupune ca uleiul de palmier a fost adus in Egipt de negusotii arabi.

Negustorii britanici au avut relatii cu vestul Africii si au adus uleiul si in Anglia, inca din vremea Revolutiei Industriale, unde era utilizat pentru lubrifierea angrenajelor si masinariilor. A fost utilizat si la gatit in cateva tari din Europa.

In ceea ce priveste compozitia, uleiul de palmier este un produs complex care contine mai multe substante dintre care cele mai importante sunt acizii grasi mono-saturati si saturati, dintre care amintim acidul oleic, miristic si palmitic. Uleiul de palmier mai contine si beta si alfa caroten, forme alte vitaminei A, in cantitati mult mai mari decat morcovii.

 

Uleiul de palmier nu contine acizi grasi trans, cei despre care se spune ca ar fi cauzele catorva forme de cancer, diabet sau afectiuni cardiace. Uleiul de palmier nu are colesterol si contine cea mai mare catitate de vitamina E comparativ cu celelalte uleiuri.