Ulei de palmier

Info: 021-224.30.82 / 0745.040.762 sau elecon.2007 @ yahoo.com

Ce este uleiul de palmier?

Uleiul de palmier poate sa fie obtinut atat din seminte cat si din pulpa fructului. Diferentele de compozitie dintre cele doua tipuri de ulei sunt mici. Concentratia de acizi in cele doua uleiuri este similara cu cea din tesutul adipos uman pentru persoanele care tin o dieta normala. Uleiul de palmier are 10% acid linoleic, 40% acid palmitic, 44% acis oleic si 5% acid stearic. De asemenea in compozitia uleiului de palmier se mai gaseste si acid miristic, pitoseina si acid capric, zaharuri, aminoacizi liberi, vitamina A si E, potasiu, magneziu si zinc.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Ulei de palimer.

Amandoua uleiurile de palmier au proprietati antioxidante puternice deoarece contin cea mai mare cantitate de carotenoizi fata de toate celelalte uleiuri vegetale. Dintre carotenoizi, cea mai mare concentratie o are beta-carotenul, Beta-carotenul are un rol foarte important in mentinerea sanatatii ochilor inclusiv pentru combaterea cataractei, pentru intretinerea mucoaselor si a membranelor precum si pentru dezvoltarea osoasa corecta.

Uleiul de palmier este un factor antiimbatranire, datorita concentratiei de vitamina E. Vitamina E este recunoscuta pentru efectele pe care le are asupra arterosclerozei si artritelor, ajutand la mentinerea stabilitatii membranei celulare si la impiedicarea aparitiei bolilor Parkinson si Alzheimer. Vitamina E este esentiala pentru a mentine in limite normale a functiilor neurologice si face profilaxie impotriva aparitiei  cancerului.

 

Consumul regulat in cantitati corespunzatoare a uleiului de palmier ajuta la reducerea riscului de aparitie a trombozelor arteriale si de formare a cheagurilor, ajuta la inhibarea biozintezei de colesterol, determina scaderea tensiunii sanguine. Trebuie sa stiti si ca excesul de ulei de palmier nu are efecte benefice pentru organism.