Ulei de palmier

Info: 021-224.30.82 / 0745.040.762 sau elecon.2007 @ yahoo.com

Cum se fac lumanarile din ceara de palmier?

Suntem siguri ca pana acum fiecare persoana a auzit de ceara de palmier si de numeroasele beneficii pe care le poate aduce unui producator profesionist de lumanari.

Cititi mai multe despre ceara.

Ceara de palmier este naturala si se obtine din uleiul de palmier produs in Sud Estul Asiei. Datorita atributelor sale ecologice, ceara de palmier ofera o noua optiune producatorilor de lumanari. Palmierii au fost crescuti in scop comercial in nenumarate state inca din 1900. Uleiul de palmier produce fructe sub forma de ciorchine, iar aceste fructe sunt culese si trimise la fabricile de ulei unde se extrage si se prelucreaza uleiul.

 

Uleiul produs aici este trimis in rafinarii unde este procesat in produse precum uleiul pentru gatit, inlocuitori pentru untul de cacao, sapunuri, creme si ceara de palmier.

Ceara de palmier este un material superb din care se fac lumanari de calitate. Reziste la topire, are o concentratie buna, accepta colorontii usor, mentine uleiurile aromatice pentru mai mult timp, si cel mai important, este usor de manipulat si poate primi diverse texturi. Ceara de palmier se combina bine cu alte tipuri de ceara si extinde foarte bine posibilitatile unui producator de lumanari.

Ceara de palmier se foloseste utilizand aceleasi tehnici traditionale de producere a lumanarilor, cu o exceptie, nu se adauga aditivi, doar coloranti si uleiuri aromatice.

 

Colorarea lumanarilor din ceara de palmier se face cu orice colorant pe baza de ulei. Incepeti intodeauna in nuante deschise, intensificand culoare gradual pentru a putea realiza mai bine contrastele.