Ulei de palmier

Info: 021-224.30.82 / 0745.040.762 sau elecon.2007 @ yahoo.com

De ce sa folosim ulei de palmier?

Uleiul de palmier rezista foarte bine la prajire, mult mai bine decat oricare alt candidat. Studiile arata ca acroleina, substanta periculoasa se produce in cantitati mai mici in urma degradarii termice, comparativ cu uleiul de floarea soarelui sau cu cel de masline.

Cititi mai multe despre ulei din palmier.

Dupa mai multe utilizari nu este musai sa aruncati uleiul de palmier, il puteti filtra si reutiliza.

Uleiul de palmier rezista mai bine in timp datorita continutului mare de antioxidanti in special de betacaroten.

Uleiul de palmier nu are nici grust si nici miros iar alimentele nu isi schimba gustul in timpul gatitului.

Uleiul de palmier nu imprumuta gustul alimentului pe care il prajeste si poate fi utilizat la peste sau cartofi prajiti.

Datorita pragului de fum mare, in timpul prajirii, uleiul de palmier nu produce fum. In plus acest tip de ulei nu face spuma, nu se innegreste si nu stopeste.

Uleiul de palmier se oxideaza greu in aer liber si nu contine acizi grasi.

Are proprietati foarte bune de conservare si asigura termene lungi de valabilitate pentru alimentele in care a fost utilizat.

La temperaturi mai mici de 18 grade, uleiul de palmier se solidifica, dar acesta este un fenomen natural care nu schimba calitatile uleiului. La o incalzire usoara isi recupereaza forma lichida. Uleiul de palmier este un aliment bogat caloric si este contraindicat persoanelor care tin diete.

 

Chiar daca este cel mai recomandat ulei pentru gatit termic, in SUA sau in Europa nu este folosi aproape deloc si asta pentru ca se considera ca ar putea creste colesterolul.