Ulei de palmier

Info: 021-224.30.82 / 0745.040.762 sau elecon.2007 @ yahoo.com

Ulei palmier

 

 Cititi si despre importator ceara.

Uleiul de palmier este un produs natural ce rezulta din presarea rece sau calda urmata uneori de rafinare, a pulpei fructelor pamierului. Exista o varietate de ulei de palmier produs din semintele fructelor dar este inferior din punct de vedere calitativ.

Cititi si despre uleiul de palmier in alimentatie, ce este uleiul de palmier si avantaje ulei.

Unlei de palmier este cunoscut si foarte utilizat mai ales in zonele tropicale ale Asiei de Sud, Brazilia si Africa. In ultima vreme a inceput sa se caute ulei de palmier si in America de Nord si Europa, datorita proprietatilor sale deosebite. Malaezia si Indonezia sunt tarile cu cea mai mare productie de ulei de palmier.

Desi este foarte recomandat pentru gatitul termic, europenii si americanii nu folosesc aproape deloc ulei de palmier deoarece se crede ca acesta creste colesterolul.

Uleiul de palmier folosit inca din Antichitate

Inca de acum 5000 de ani oamenii foloseau uleiul de palmier, asa cum au aratat arheologii care au gasit o substanta ce provenea din uleiul de palmier intr-un mormant din Egipt. Se banuieste ca arabii au adus in Egipt ulei de palmier. 

Produsul ulei de palmier are un nivel natural de saturare moderat si nu are nevoie de hidrogenare pentru a putea fi utilizat in alimentatie. Hidrogenarea este un proces prin care se adauga hidrogen la acizii nesturati pentru ca acestia sa fie mai stabili. Din nefericire in urma hidrogenarii pot rezulta si acizi grasi ce sunt considerati negativi fata de sanatate.

Propritetati ulei de palmier:

- se foloseste ulei de palmier pentru ca oxideaza greu

- are proprietati de conservare

- rezista mai bine in timp

- nu are gust sau miros