Ulei de palmier

Info: 021-224.30.82 / 0745.040.762 sau elecon.2007 @ yahoo.com

Uleiul de palmier in alimentatie

Fiind originar din Africa, uleiul de palmier se foloseste de mai mult de 5000 de ani. Uleiul de palmier este unul din cele mai sanatoase uleiuri pentru gatiti, deoarece nu contine acizi grasi responsabili de aparitia problemelor cu inima sau de aparitia unor forme de cancer.

Pentru mai multe informatii vizitati pagina Despre ulei.

Uleiul de palmier are o culoare rosiatica, se obtine prin presare, la rece sau la cald, a pulpei fructelor pamierului. Uleiul de palmier poate fi obtinut si din semintele fructului.

Cel mai indicat ulei de palmier este uleiul nehidrogenat. Conform doctorului Gheorghe Mincinicopschi, uleiul de palmier nehidrogenat nu contine colesterol, este bogat in acizi grasi esentiali si are un continut scazut de acizi grasi saturati comparativ cu alte uleiuri. Daca depozitati uleiul al temperaturi mai mici de 20 de grade, uleiul de palmier este solid dar nu isi pierde proprietatile.

Nutritionistii recomanda uleiul de palmier pentru gatit deoarece acesta isi pastreaza proprietatile chiar si la temperaturi de 230 de grade. Uleiul de palmier nu se descompune in substante toxice atunci cand este prajit prin urmare nu este periculos pentru sanatate. Este ideal pentru gatit deoarece nu are miros sau gust ceea ce poate insemna ca alimentele isi vor pastra savoarea.

 

Un studiu realizat de cercetatori din Spania de la Universitatea din Alicante, demonstreaza ca uleiul de palmier este mai sanatos pentru gatit decat uleiul de masline si decat uleiul de floarea soarelui. Cercetatorii au studiat cata acroleina, substanta periculoasa pentru organism, este eliminata in timpul procesului de prajire. In ruma experimentului, se arata ca substanta este produsa in cantitatea cea mai mica atunci cand alimentele sunt prajite in ulei de palmier.